Paramount

Paramount Home Entertainment Benelux b.v. is onderdeel van de wereldwijde Paramount- organisatie. Binnen de Beneluxmarkt van verhuren van dvd's en van de retailmarkt neemt Paramount een toonaangevende positie in voor wat betreft de afzet van dvd producten van Paramount Pictures maar ook van Nickelodeon, Dreamworks, Star Trek, MTV, Showtime etc.

Case: ontwikkelen van new business en professionalisering van het accountmanagementteam 

Om de groei van de afzet te stimuleren ziet Paramount Home Entertainment Benelux kansen voor afzet van haar producten in niet-traditionele afzetkanalen en business to business. DOEN! is gevraagd om deze nieuwe afzetkanalen in kaart te brengen en actief te benaderen. Door het ontstaan van een vacature is DOEN! gevraagd om een aantal belangrijke relaties te beheren en op basis van deze praktijkervaring een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de verkooporganisatie. 

Resultaat: Nieuwe afzetkanalen zijn in kaart gebracht en benaderd door DOEN! met een beperkt resultaat. Het assortiment en de prijzen van Paramount Home Entertainment Benelux matchen niet goed met de vraag van de markt.

Door de praktische ervaring in professioneel accountmanagement is er niet alleen een bijdrage geleverd aan de professionalisering van het Benelux account managementteam maar ook daadwerkelijk een groei in omzet en resultaat gerealiseerd bij de beheerde relaties zoals Free Record shop, BOL.com, Makro en ECI en andere. 

Comments are closed.